Zatvoriť

Objednávka

Radi vám vytvoríme cenovú ponuku na mieru

O akú službu máte záujem?

SKRIVANEK SLOVENSKO, s. r. o., IČO: 36 409 812, so sídlom Mlynská 22, 040 01 Košice, spracováva osobné údaje fyzických osôb v súlade s účinným nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (ďalej len "Nariadenie") a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Oboznámte sa, prosím, so zásadami spracúvania a ochrany osobných údajov.

RUN for ProCit

V Plzni sa bude konať druhý ročník behu na podporu detí s autizmom.

Plzeň, 20. marca 2017

V sobotu 1. apríla sa bude v Plzni pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme konať už druhý ročník charitatívneho rodinného modrého behu RUN for ProCit. Organizáciu akcie zabezpečujú Občianske združenie ProCit, z.s., a jazyková agentúra Skrivanek. Výťažok je určený rodinám, ktoré sa starajú o dieťa s poruchou autistického spektra.

Plzenský Borský park sa v prvú aprílovú sobotu opäť stane dejiskom charitatívneho rodinného behu na podporu detí s autizmom. Prispieť možno kúpou štartovného alebo kúpou malého darčeka v deň pretekov. Štart detského behu, na ktorom sa zúčastnia aj deti s autizmom, bude o 10.00 hod. Beh na 2 km odštartuje o 10.15 hod. a na 5 km o 10.45 hod. Spestrením pre bežcov – dobrodruhov bude dobrovoľný úsek trasy s modrým prekvapením (práškovanie modrou farbou).

Cieľom akcie je upozorniť na problematiku autizmu a podporiť priateľov, rodičov a samotné deti s diagnózou poruchy autistického spektra.  „Detí s poruchou autistického spektra pribúda, narodí sa s ňou každé osemdesiate dieťa. Narastá teda aj počet rodín, ktorým táto nevyliečiteľná porucha mení životy,“ dodáva Irena Vítovcová z Občianskeho združenia ProCit.

Modrá farba je symbolom komunikácie – jednej z troch oblastí, ktoré sú pre osoby s PAS (poruchy autistického spektra) problematické a pre vzájomné porozumenie absolútne zásadné. Ďalšími problémovými oblasťami sú sociálne správanie a predstavivosť. Neexistuje typická hra, ktorá by bavila všetky deti s autizmom. Záľuby sú väčšinou stereotypné, môže ísť o neustále čítanie cestovných poriadkov, fascináciu okrúhlymi predmetmi, napríklad aj kanálmi, ale stačí aj bežné lego alebo korálky. Často im chýba schopnosť kontaktu a nedokážu sa hrať s inými deťmi.

„Radi podporujeme projekty, ktoré majú zmysel, a tento je jedným z nich. S ProCitom spolupracujeme prakticky od jeho založenia. Ťažiskom našej podpory nie je len finančná pomoc, ale aj osveta smerom k širokej verejnosti, ktorej ústretovosť a pochopenie sú pre deti s autizmom a ich najbližších veľmi dôležité. Pravidelne pomáhame ProCitu pri organizácii predvianočných benefičných koncertov významných osobností z hudobnej branže,“ hovorí k organizácii behu Andrea Vojáčková, obchodná riaditeľka spoločnosti Skrivanek.

Súčasťou akcie je bohatý sprievodný program. Deti určite pobaví skákací hrad alebo maľovanie na tvár. Pre dobrodruhov je pripravená špeciálna zážitková trasa. Milovníci dobrého jedla a pitia sa môžu tešiť na skvelú kávu, francúzske delikatesy, výborné vegetariánske polievky alebo bežecké pivo a mušty z miestneho pivovaru.

Registrácia prebieha na: www.autismusprocit.cz. Viac informácií nájdete na: www.skrivanek.cz alebo na udalosti na Facebooku

O občianskom združení ProCit

Občianske združenie ProCit, z. s., ktorého predsedníčkou a zakladateľkou je Irena Vítovcová, je registrovaný poskytovateľ sociálne aktivizačných služieb pre rodiny s deťmi, organizuje špeciálne plavecké tréningy, lekcie cvičenia a canisterapie, nácviky sociálnych zručností, poskytuje pedagogickú diagnostiku a poradenstvo. Dlhodobo pomáha uľahčiť situáciu rodinám detí s autizmom, poskytuje im zázemie s odbornou starostlivosťou a snaží sa deti znovu zapojiť do väčšinovej spoločnosti.